Naturnært og lyst – Kontio Toive

Del siden — Twitter Facebook
Stilen på kjøkkenet er moderne klassisk, slik husets beboere ønsket det. Den perlegrå fargen på skapene og de moderne speildørene matcher flisene på bakveggen, som ser håndlagde ut.

Toive startet med håp og drømmer. To mennesker som befant seg midt i livet ville ha et første felles hjem. Denne drømmen gikk i oppfyllelse på et vakkert sted blant innsjøene i Midt-Finland.

 

Slik startet det hele

Det var en gang to modne mennesker som befant seg midt i livet. Begge var sporty og glade i å være ute, i frisk luft. Naturstiene deres krysset hverandre for noen år siden i Södra Savolax, i hjertet av Finlands innsjøområde.

Tanken om et eget hjem ble født da de fant en tomt de begge likte. De kunne aldri få nok av det uberørte landskapet rundt sjøen Saimen og Finlands rene natur med moseskoger fulle av blåbær. Da de etter hvert fant den perfekte tomten, falt alle bitene i puslespillet på plass. Husprosjektet var en realitet. Siden begge var så glade i å være ute i naturen, var drømmen å få et økologisk tømmerhus med vegger som puster.

”Disse menneskene befinner seg midt i livet og har nå fått sitt første hjem sammen. Der er det akkurat nok plass til paret, deres 15 år gamle datter og voksne barn som av og til kommer på besøk.  Planløsningen i den nedre etasjen er smart och praktisk. I det åpne kjøkkenet er det god plass til å lage mat eller til å bare sitte og snakke med venner”. Det sier Olavi Kujanen, Creative Manager hos Kontio. ”Den øvre etasjen ser ut som et rektangulært tårn, noe som gir etasjen mer dybde. Her har vi valgt å kun plassere ett stort soverom og ett bad. De store vinduene får det omgivende landskapet til å føles som en del av innredningen. Huset har mange terrasser, og gårdsplassen trengte ikke å være så stor. Slik ville vi skape omgivelser som ikke krever for mye vedlikehold og i stedet gi husets beboere mulighet til å nyte livet og slappe av,” fortsetter Olavi.

”Det er en uslåelig følelse og stå å se rett ut mot sjølandskapet gjennom våre egne vinduer. Det er helt utrolig at vi til og med kan gjøre det i den nederste delen av huset, til tross for at arkitekten opprinnelig bare kunne love utsikt fra øvre etasje”, forteller Tiina Eskelinen.

Som materialer til innredningen i stuen valgte man ull, lin og marmor.
Inntil stuen er det et gjesterom. Hvis man vil være for seg selv, kan man bare lukke dobbeltdørene. Rommet fungerer samtidig som familiens bibliotek og lesekrok.
De store vinduene rammer inn det omliggende landskapet og gjør det til en del av innredningen.

Naturmaterialer var et selvfølgelig valg for tømmerhuset

”Jeg fikk bli med som interiørarkitekt helt i begynnelsen av dette prosjektet. Vi hadde planleggingsdager på Kontios utstillingsområde i Finland. Da valgte vi yttermateriale, utformet den faste innredningen, valgte fargenyanser på dører og vinduskarmer og bestemte hvilken farge huset skulle ha utvendig. Husets beboere liker en rustikk og romantisk landlig stil, men jeg oppmuntret dem til å tenke litt mer moderne i det nye huset. Vi ble raskt enige. Temaet ble nærhet til naturen og ekte naturmaterialer,” forteller interiørarkitekten Piia Kalliomäki.

Men husets beboere hadde en favorittløsning de absolutt vill ha. Alle husets gulv er utført i moderne, rustikk plankeparkett, bortsett fra i våtrommene. I den luftige øvre etasjen, der lyset strømmer inn fra tre sider, var beboerne enige med interiørarkitekten av hvitt i ulike nyanser var det beste fargevalget. Elegant hvit Carrara-marmor ble valgt til flisene på badet en trapp opp. I den nedre etasjen er badet derimot dekt av natursteinplater, for natursteinen føles fløyelsmyk mot bare føtter. På denne måten fikk også de vakre badene et rolig og trivelig miljø.

”Kjøkkenet brukte vi lang tid på å planlegge. Det er fra vår egen Kontio Living™-kolleksjon, akkurat som resten av den faste innredningen i huset. Jeg foreslo en kjøkkenmodell i perlegrått med speildører, og husets beboere likte forslaget mitt med en gang. Vi lekte med ulike skapløsninger, og bestemte at kjøkkenets bakre vegg skulle bestå av hvite fliser med strukturert overflate lagt i teglsteinsmønster,” forteller Piia.

Huset er bygd av tømmer med en enklere profil, og dette er Kontios produktnyhet. På denne måten blir den ferdige veggen nesten helt glatt. Samtlige innervegger i huset er blitt behandlet med oljevoks i en lys fargetone. Slik ble huset luftig og lyst, samtidig som det gir en naturlig følelse.

I den øvre etasjen er det bare ett stort soverom. Her er atmosfæren rolig og avslappende. Da vi redde den store dobbeltsengen brukte vi kun hvite tekstiler.
Badet i øvre etasje er alle kvinners drøm – vakkert, elegant og luksuriøst. Den hvite Carrara-marmoren er et urolig flott materiale. De hvite linhåndklærne bidrar til den luksuriøse stemningen. Her føles alt helt riktig.
Fellesrommene åpnes opp mot terrassen på en naturlig måte.
Etasjer
1
2

Kontio Toive

Bruttoareal
125
Bruttoareal
153
Badet i nedre etasje er belagt med natursteinsplater. På veggen ved dusjen er det lagt inn en mosaikk av teglstein for å skape effekt.
Grovkjøkkenet ligger ved badet og badstuen. Den faste innredningen er fra Kontio Living™.

Ulike nyanser av hvitt

I moderne tømmerhus pleier også selve innredningen å være naturnær, med ekte naturmaterialer av høy kvalitet. Tanken er at hjemmet skal være både elegant og hyggelig. ”Siden parketten til å begynne med virket litt mørk i fargen, ville jeg ha med så mange lyse fargetoner som mulig, slik at tømmerhuset ikke skulle virke som en hytte, men som et moderne og friskt hus som også er tidstypisk.” Slik beskriver Piia arbeidsprosessen.

Ved valg av møbelstoffer ble også overveiende lyse fargetoner valgt. Det gjelder også tekstilene i soverommene. Stoffet til sofaene er fremstilt at en myk, fløyelslignende bomullsblanding, mens gardinene er av lysegrått lin. Pledd og dekorasjonsputer er også holdt i ulike nyanser av hvitt. De har ulik struktur for å gjenspeile overflatene i huset. For at helheten ikke kun skulle bli lys ble det lagt inn en rekke kontraster. Noen eksempler på dette er de trendy karamellfargede møblene i luksuriøst skinn, som den stilige lenestolen Egg av Fritz Hansen. Den ble plassert i hjørnet med de store vinduene i den øvre etasjen. I nedre etasje står lesestolen Bonnet fra Adea.

”Jeg førte Tiina inn i designlampenes verden. Vi likte begge tanken på lamper fra serien Caravaggio for bakveggen på kjøkkenet og over kjøkkenøya. Dessuten fant vi lampen Le Klint 172C, og den fikk henge over kjøkkenbordet. Designlamper gir innredningen det lille ekstra. Slike lamper er anskaffelser som virkelig er verdt prisen, for de er tidløse og kan brukes i mange år”, mener Piia, som er meget fornøyd med de valgene som ble tatt.

”Vi ser virkelig frem til å bo i dette hjemmet, der vi nå får muligheten til å glede oss over hverandres selskap og hygge oss sammen med gjestene våre. Badetønnen som er integrert i terrassen bak huset vil bli brukt mye, og det gjelder også uteområdene i den ene enden av huset, der vi kan sitte i fred og ro”, forteller husets fornøyde beboere.

Lagrede favoritter

modell modeller
Anbefalt for deg Stories Inspirasjon, ideer og de siste nyhetene om moderne boligliv i tømmermiljø
×